Onze moestuin kon een grondige aanpak gebruiken.

De rode draad die we wilden realiseren was dat de gebruikers op een aangepaste wijze contact kunnen leggen met de natuur. Er in werken was één uitgangspunt, er kunnen van genieten een ander. Om beiden te realiseren planden we verharde wandelpaden, verhoogde en op hoogte geplaatste plantbakken, afgelijnde werkoppervlakken voor diverse groenten, een terras waar mensen met een ernstige beperking de sfeer kunnen opsnuiven . Op die manier willen we meer dan vroeger kansen creëren om de tuin te ‘beleven’. Voelen, ruiken, proeven, bewonderen…

De voorbije weken zijn medewerkers en vrijwilligers aan de slag gegaan om alles onkruid vrij te maken, te effen, paden te graven, stabilisé en dolomiet in te voeren; betontegels te leggen; moestuin bakken in mekaar zetten en allerlei palen ifv afscheidingen, hangtuin voor aardbeien, bescherming bessenstruiken,… te plaatsen.

Dit project werd mogelijk gemaakt dank zij onze vrijwilligers, ’t Buytenleven, Cera, de landelijke Gilde Lovendegem en een aantal milde sponsors.