Overnachten in het MultiFunctioneel Centrum

Kinderen en jongeren kunnen zowel voltijds, deeltijds (bv. blijven slapen op maandag en donderdag) als tijdelijk (bv. eens per jaar 2 weken komen logeren) in de Triangel verblijven.

Verblijf loopt van ongeveer 19u tot 9u de volgende ochtend. Verblijf houdt in:

  • opvang en ondersteuning ’s avonds (verzorging, avondactiviteit)
  • een nacht blijven slapen
  • opvang en ondersteuning ’s ochtends (verzorging, ontbijt)

Kinderen en jongeren die op regelmatige basis in de Triangel overnachten, sluiten aan bij een vaste groep en hebben een vaste kamer (individueel, per twee of per drie). De groepen zijn ingedeeld volgens zorgvraag.

Bijna alle groepen van het MFC bieden zowel verblijf als dagopvang en begeleiding. De Pimpernel, de Klimop en de Korenbloem bieden echter enkel dagopvang en begeleiding. Indien een kind/jongere uit deze groepen toch eens blijft overnachten, sluit hij/zij aan bij één van onze andere kindergroepen.

De meeste groepen die verblijf bieden, zijn het hele jaar door open, maar sommige kindergroepen sluiten voor een bepaalde periode in de zomervakantie en tijdens bepaalde weekends.

Voorwaarden

Om in een MFC te kunnen verblijven, heeft een minderjarige de juiste beslissing van de toegangspoort nodig (indicatiestelling verblijf). Beschik je hier (nog) niet over maar heeft uw zoon/dochter wel degelijk een beperking (of is er een vermoeden van beperking), dan is het mogelijk om in het MFC van de Triangel te verblijven voor een beperkt aantal nachten per jaar. (zie “Rechtstreeks Toegankelijke Hulp” op de startpagina van onze website).

Voor verblijf betaal je een bijdrage per nacht. Je ontvangt maandelijks een factuur waarop je het aantal overnachtingen terugvindt, vermenigvuldigd met de bijdrage voor verblijf.