Kookactie

Telkens in de maand november geeft het Solidariteitsfonds extra budget aan de leefgroepen om de kookactiviteiten een boost te geven. Letterlijk en figuurlijk een zeer gesmaakte actie!

Elektrische huifwagen

In 2018 kocht het fonds een tweedehands elektrische huifwagen, Willy de Wandelbus! Hij wordt gebruikt voor vervoer van bewoners van en naar de werkplaats, soms zelfs met bewoners aan het stuur en ook de leefgroepen kunnen er gebruik van maken als ontspanning voor de bewoners.

Nieuw luchtkussen

In 2019 heeft het Solidariteitsfonds een nieuw luchtkussen aangekocht. Het oude luchtkussen was versleten en dringend aan vervanging toe.
Met de hulp van vele ouders en een fikse cheque van Rotary Club Gent Noord, kan er terug volop gesprongen worden. Dank!

Jacuzzi's

In de hete zomer van 2019 betaalden het Solidariteitsfonds de huur van jacuzzi's voor alle bewoners (gedurende 1 volle week).

Kunstkerstbomen

Safety first: op advies van de brandweer werden alle kunstkerstbomen in de leefgroepen vervangen door exemplaren van brandvertragend materiaal, op kosten van het Solidariteitsfonds.

 

Aanplanten van 16 bomen

In 2020 maakte het Solidariteitsfonds werk van meer natuurlijke schaduw op het terrein door het aanplanten van 16 bomen.

Picknicktafels

Voor 2021-2022 schaarde het fonds zich achter de doelstellingen van de werkgroep tuinbeleving en zijn er verschillende duurzame tuinbanken en picknicktafels aangekocht, waar ook personen in een rolwagen kunnen aan plaatsnemen.

Wellnessruimte

In 2023 zijn er geen grote uitgaven gedaan, om zich in 2024 voluit op de make-over van de wellnessruimte te kunnen storten.

Historiek:

Eén van de 2 bubbelbaden uit de wellness was eind 2023 defect en niet meer te herstellen. Het Solidariteitsfonds kreeg de vraag om een nieuw bad te willen financieren. Het antwoord was ja… maar het zou zonde zijn om een nieuw bad te plaatsen in een ruimte die voor de rest nog maar weinig aan een echte wellness doet denken. En zo was het plan geboren om ineens de hele wellness een flinke upgrade te geven. Al snel werd duidelijk dat er méér nodig zou zijn dan een likje verf… en zo komt het dat we nu een ambitieus plan hebben, met helaas een stevig prijskaartje.

Draag je graag een steentje bij aan de metamorfose van de wellness? Kies een geschenk uit onze geboortelijst of doe een gewone gift. Het rekeningnummer is BE92 8904 1405 34 23 (mededeling: wellness).