In de strijd tegen het coronavirus volgen we strikt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en het Agentschap Zorg & gezondheid. Het VAPH maakt de richtlijnen concreet voor onze sector.
Op deze pagina vindt u de specifieke afspraken die we in de Triangel toepassen. We proberen zo snel mogelijk gevolg te geven aan nieuwe richtlijnen of veranderingen in de situatie. Voor algemene informatie over het coronavirus kunt u terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl

Datum laatste update: maandag 25 mei 2020

Lees ook ons persbericht van 7 april 2020

Bezoekers

Onder strikte voorwaarden is er sinds 18 mei bezoek mogelijk, in een aparte bezoekersruimte.
Er kunnen 2 bezoekers tegelijk komen, maar wel altijd dezelfde en enkel na afspraak.

Wie niet in de Triangel werkt, moet vermijden om langs te komen: leveranciers, vertegenwoordigers, studenten, externe cliënten, vrijwilligers, enz.

Enkel de hoofdingang is nog open.  Alle andere toegangsdeuren blijven gesloten.  Alle bezoekers moeten zich verplicht registreren aan de hoofdingang van de Triangel en hun temperatuur laten opnemen. Wie meer dan 37,5 ° heeft, moet de voorziening meteen terug verlaten.

Wie toch nog moet langskomen (bv. zelfstandige verpleegkundigen) wordt verplicht een strikte handhygiëne toe te passen.

Personeel

De personeelsleden moeten tweemaal per dag hun temperatuur meten. Wie verhoging heeft, moet onmiddellijk het werk verlaten en contact opnemen met de huisarts.

Alle vergaderingen, intern en extern, worden afgelast.  Alle personeelsleden dragen een mondmasker.

Personeel wordt zoveel mogelijk aan één vaste leefgroep gekoppeld, om het besmettingsgevaar zoveel mogelijk te beperken.

Cliënten in verblijf

  • Cliënten blijven in hun vaste bubbel (= de leefgroep).
  • De mogelijkheid tot bezoek geldt zowel voor de kinderen als voor de volwassenen die in de Triangel verblijven.
  • Vanaf het pinksterweekend zijn er ook transfers mogelijk van en naar huis. Als de situatie gunstig blijft evolueren, zal dit om de 3 weken mogelijk zijn.

Cliënten in dagopvang

  • Voor wie niet in de Triangel verblijft, is er een alternatieve vorm van noodopvang en dagopvang waarbij de cliënten zijn opgedeeld in vaste 'bubbels'.
  • De werkplaats zoals we ze vroeger kenden, blijft voorlopig gesloten.
  • Therapieën zijn opgeschort.


Wij volgen de situatie op de voet
en zullen onze maatregelen indien nodig bijsturen.

Advieslijn aan ouders en familieleden

Voor de gezinnen is het niet evident om hun kind nu thuis op te vangen. Daarom biedt de Triangel een advieslijn aan waarop ouders een beroep kunnen doen bij vragen over de begeleiding van hun kind thuis. De advieslijn wordt bemand door de personeelsleden van de PION, de dienst pedagogische inhoudelijke ondersteuning van onze voorziening. Zij staan normaal gezien ten dienste van de leefgroepen, maar bieden nu ook graag een luisterend oor of advies aan ouders en familieleden van onze cliënten.

De pion is voor adviesvragen op drie manieren bereikbaar:

  1. Via telefoon: u kunt bellen naar het algemeen nummer en de receptie zal u doorverbinden naar de beschikbare pion
  2. Via mail: via het mailadres pionadvies@dvcdetriangel.be.
  3. Via skype kunt u de pion bereiken via het skype adres pionadvies@outlook.com