In de strijd tegen het coronavirus volgen we strikt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en het Agentschap Zorg & gezondheid. Het VAPH maakt de richtlijnen concreet voor onze sector.

In de Triangel proberen we zo snel mogelijk gevolg te geven aan nieuwe richtlijnen of veranderingen in de situatie.  Met vragen over de situatie in de groep van uw zoon, dochter of familielid, kunt u terecht bij uw gezinsbegeleider of netwerkondersteuner.

Voor algemene informatie over het coronavirus kunt u terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl

Datum laatste update: maandag 1 maart 2021.  

Geen grote uitbraak

Na een korte periode met in totaal 15 besmettingen in het voorjaar, is de Triangel van half mei tot eind oktober 2020 coronavrij geweest. In de tweede golf dook hier en daar nog een besmetting op, maar de situatie is onder controle gebleven.  De Triangel heeft gekozen voor een strenge aanpak met preventieve quarantaines bij de minste symptomen.
Er zijn in de Triangel 2 collectieve testings geweest van cliënten en personeelsleden (in mei 2020 en in november 2020). Op 25 en 26 februari zijn alle meerderjarige bewoners en alle personeelsleden gevaccineerd met het Pfizer-vaccin.  Op 18 en 19 maart volgt de tweede prik.

Bezoek
  • Bij een cliënt of groep in quarantaine mag u niet op bezoek komen en de cliënten mogen ook niet heen en weer naar huis.
  • Vrijwilligers zijn terug welkom om met cliënten in de buitenlucht te wandelen of te fietsen.
  • Wie niet in de Triangel werkt, moet nog altijd vermijden om onnodig langs te komen: leveranciers, vertegenwoordigers, studenten, externe cliënten, enz.
  • Alle bezoekers moeten zich registreren aan het onthaal, waar ook hun temperatuur wordt genomen. Wie meer dan 37,5 ° heeft, moet de voorziening meteen terug verlaten.
  • Wie toch nog moet langskomen (bv. zelfstandige verpleegkundigen) wordt verplicht een strikte handhygiëne toe te passen en een mondmasker te dragen.
Personeel

Ook de personeelsleden moeten altijd een mondmasker dragen en dagelijks hun temperatuur meten. Wie verhoging heeft, moet onmiddellijk het werk verlaten en contact opnemen met de huisarts.

Alle niet-noodzakelijke vergaderingen, intern en extern, zijn afgelast. Thuiswerken blijft de norm.

Alle personeelsleden die toch naar de Triangel komen, dragen een mondmasker en respecteren de maximumcapaciteit van de lokalen.

Cliënten

Cliënten in verblijf

  • Cliënten (volwassenen) blijven in de eigen leefgroep.  Er zijn geen leefgroepsoverschrijdende activiteiten.

Cliënten in dagopvang

  • Wie niet in de Triangel verblijft, kan overdag terecht in de dagopvang aangezien deze cliënten gescheiden zijn van de verblijfsgroepen.


Deze regels gelden voorlopig tot aan de paasvakantie.  Wij volgen de situatie op de voet
en sturen onze maatregelen meteen bij indien nodig.

Advieslijn aan ouders en familieleden

Wie tijdens de coronacrisis thuis voor de ondersteuning van zoon, dochter of familielid wil instaan, kan indien nodig een beroep doen op onze advieslijn, bij vragen over de begeleiding thuis. De advieslijn wordt bemand door de personeelsleden van de PION, de dienst pedagogische inhoudelijke ondersteuning van onze voorziening. Zij staan normaal gezien ten dienste van de leefgroepen, maar bieden nu ook graag een luisterend oor of advies aan ouders en familieleden van onze cliënten.

De pion is voor adviesvragen op 2 manieren bereikbaar:

  1. Via telefoon: u kunt bellen naar het algemeen nummer (09 372 86 11) en de receptie zal u doorverbinden naar de beschikbare pion
  2. Via mail: via het mailadres pionadvies@dvcdetriangel.be.