In de strijd tegen het coronavirus volgen we strikt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en het Agentschap Zorg & gezondheid. Het VAPH maakt de richtlijnen concreet voor onze sector.
Op deze pagina vindt u de specifieke afspraken die we in de Triangel toepassen. We proberen zo snel mogelijk gevolg te geven aan nieuwe richtlijnen of veranderingen in de situatie. Voor algemene informatie over het coronavirus kunt u terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl

Datum laatste update: vrijdag 30 oktober 2020

Lees ook ons persbericht van 7 april 2020

Alle volwassenen tijdelijk in preventieve quarantaine

Na een korte periode met in totaal 15 besmettingen in het voorjaar, is de Triangel van half mei tot eind oktober 2020 coronavrij geweest.
Helaas is het virus nu toch opnieuw binnengeslopen.  De uitbraak is nog niet algemeen, maar we nemen geen risico.  We plannen een algemene testing van heel de voorziening (kinderen, volwassenen en alle personeelsleden) op 3 en 4 november.  Tot dan zijn al onze groepen waar volwassenen verblijven, in preventieve quarantaine. Dat wil zeggen dat de cliënten tijdelijk niet naar huis kunnen gaan en dat ook bezoek wordt afgeraden.

Bezoek

Gedurende de periode van preventieve quarantaine is bezoek enkel mogelijk achter plexiglas en op weekdagen.

Wie niet in de Triangel werkt, moet vermijden om langs te komen: leveranciers, vertegenwoordigers, studenten, externe cliënten, enz.

Vaste vrijwilligers zetten hun engagement even on hold, tenzij ze zouden kunnen bijspringen als zorgkundige in een leefgroep.

Alle bezoekers moeten zich registreren aan het onthaal, waar ook hun temperatuur wordt genomen.  Wie meer dan 37,5 ° heeft, moet de voorziening meteen terug verlaten.

Wie toch nog moet langskomen (bv. zelfstandige verpleegkundigen) wordt verplicht een strikte handhygiëne toe te passen en een mondmasker te dragen.

Personeel

Ook de personeelsleden moeten dagelijks hun temperatuur meten. Wie verhoging heeft, moet onmiddellijk het werk verlaten en contact opnemen met de huisarts.

Alle niet-noodzakelijke vergaderingen, intern en extern, zijn opnieuw afgelast.

Thuiswerken blijft de norm.

Alle personeelsleden die toch naar de Triangel komen, dragen een mondmasker en respecteren de maximumcapaciteit van de lokalen.

 

Cliënten

Cliënten in verblijf

  • Cliënten (volwassenen) blijven tot aan de collectieve testing in quarantaine.

Cliënten in dagopvang

  • Wie niet in de Triangel verblijft, kan overdag terecht in de dagopvang aangezien deze cliënten gescheiden zijn van de verblijfsgroepen.


Wij volgen de situatie op de voet
en zullen onze maatregelen indien nodig bijsturen.

Advieslijn aan ouders en familieleden

Wie zijn kind gedurende de preventieve quarantaine liever thuis bij zich heeft, kan indien nodig een beroep doen op onze advieslijn, bij vragen over de begeleiding van hun kind thuis. De advieslijn wordt bemand door de personeelsleden van de PION, de dienst pedagogische inhoudelijke ondersteuning van onze voorziening. Zij staan normaal gezien ten dienste van de leefgroepen, maar bieden nu ook graag een luisterend oor of advies aan ouders en familieleden van onze cliënten.

De pion is voor adviesvragen op drie manieren bereikbaar:

  1. Via telefoon: u kunt bellen naar het algemeen nummer en de receptie zal u doorverbinden naar de beschikbare pion
  2. Via mail: via het mailadres pionadvies@dvcdetriangel.be.