In de strijd tegen het coronavirus volgen we strikt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en het Agentschap Zorg & gezondheid. Het VAPH maakt de richtlijnen concreet voor onze sector.
Op deze pagina vindt u de specifieke afspraken die we in de Triangel toepassen. We proberen zo snel mogelijk gevolg te geven aan nieuwe richtlijnen of veranderingen in de situatie. Voor algemene informatie over het coronavirus kunt u terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl

Datum laatste update: woensdag 29 juli 2020

Lees ook ons persbericht van 7 april 2020

Bezoekers

Belangrijk: de onderstaande regels gelden voor de Triangel in het algemeen.
Van zodra er in 1 groep een besmetting zou worden vastgesteld, kunnen er voor die specifieke leefgroep andere regels gelden (bv. tijdelijk geen bezoek of geen transfer naar huis).  Een algemene lockdown van de hele voorziening is niet meer aan de orde.

Onder strikte voorwaarden is er bezoek mogelijk, in een aparte bezoekersruimte of een outdoor speelterrein en altijd na afspraak.
Ook 'wandelbezoek' is mogelijk, maar dan enkel op verplaatsing: op het domein van de Triangel vermijden we nog altijd circulatie van personen.

Bewoners kunnen ieder weekend naar huis (1 keer heen, 1 keer terug per week).

Wie niet in de Triangel werkt, moet vermijden om langs te komen: leveranciers, vertegenwoordigers, studenten, externe cliënten, enz.

Vaste vrijwilligers blijven welkom, voor zover ze zich houden aan alle voorschriften (mondmasker, handhygiëne, niet onnodig dicht bij de cliënten komen, enz.).

Enkel de hoofdingang is open.  Alle andere toegangsdeuren blijven gesloten.  Alle bezoekers moeten zich verplicht registreren aan de hoofdingang van de Triangel en hun temperatuur laten opnemen bij aankomst en vertrek. Wie meer dan 37,5 ° heeft, moet de voorziening meteen terug verlaten.

Wie toch nog moet langskomen (bv. zelfstandige verpleegkundigen) wordt verplicht een strikte handhygiëne toe te passen en een mondmasker te dragen.

Personeel

De personeelsleden moeten dagelijks hun temperatuur meten. Wie verhoging heeft, moet onmiddellijk het werk verlaten en contact opnemen met de huisarts.

Alle niet-noodzakelijke vergaderingen, intern en extern, zijn nog afgelast.  Thuiswerken blijft de norm.  Alle personeelsleden die toch naar de Triangel komen, dragen een mondmasker.

Cliënten in verblijf

  • Cliënten blijven al zeker tot eind augustus in hun vaste bubbel (= de leefgroep).
  • De mogelijkheid tot bezoek geldt zowel voor de kinderen als voor de volwassenen die in de Triangel verblijven.

Cliënten in dagopvang

  • Voor wie niet in de Triangel verblijft, is er een alternatieve vorm van noodopvang en dagopvang waarbij de cliënten zijn opgedeeld in vaste 'bubbels'.
  • De werkplaats zoals we ze vroeger kenden, blijft voorlopig gesloten.
  • Therapieën zijn opgeschort.


Wij volgen de situatie op de voet
en zullen onze maatregelen indien nodig bijsturen.

Advieslijn aan ouders en familieleden

Voor de gezinnen is het niet evident om hun kind nu thuis op te vangen. Daarom biedt de Triangel een advieslijn aan waarop ouders een beroep kunnen doen bij vragen over de begeleiding van hun kind thuis. De advieslijn wordt bemand door de personeelsleden van de PION, de dienst pedagogische inhoudelijke ondersteuning van onze voorziening. Zij staan normaal gezien ten dienste van de leefgroepen, maar bieden nu ook graag een luisterend oor of advies aan ouders en familieleden van onze cliënten.

De pion is voor adviesvragen op drie manieren bereikbaar:

  1. Via telefoon: u kunt bellen naar het algemeen nummer en de receptie zal u doorverbinden naar de beschikbare pion
  2. Via mail: via het mailadres pionadvies@dvcdetriangel.be.
  3. Via skype kunt u de pion bereiken via het skype adres pionadvies@outlook.com