Waar komen wij vandaan?

De Triangel heeft een rijke en levendige traditie. Daar zijn we best trots op. Kanunnik Pieter Jozef Triest heeft in 1803 in Lovendegem de basis gelegd voor de verdere uitgroei van de congregatie van Zusters van Liefde van Jezus en Maria.  Zijn graftombe bevindt zich op het domein van de Triangel, in de nabijheid van het stichtingshuisje dat in de Appenvoorde staat.

Wij kijken met respect en bescheidenheid terug op de eeuwenlange en sterk gemotiveerde inzet van de zusters, in steeds wisselende en vaak moeilijke omstandigheden.
 De door hen opgebouwde ervaring en deskundigheid geeft ons de kracht om met een open blik op de toekomst, de Triangel verder te laten groeien.

In september 2004 zijn het MPI Bernadette en de Fabiolaschool omgedoopt tot “Dienstverleningscentrum en Scholen voor Buitengewoon Onderwijs De Triangel”.

 

WGO-groep Tabor

Precies 200 jaar na de stichting nam de Congregatie in 2003 de ingrijpende beslissing om het beleid van de voorzieningen, die in de loop van twee eeuwen door hen waren opgericht en bestuurd, te decentraliseren en door te geven aan een nieuwe generatie.

Om de intense samenwerking en samenhang tussen de verschillende organisaties te behouden, werd een netwerkstructuur opgericht. Zo blijven de verschillende voorzieningen onderling verbonden, met respect voor de autonomie van elke organisatie. Deze “vereniging van verenigingen” koos voor de naam: WGO-groep Tabor.
 “WGO” staat voor “Waarde-Gericht Ondernemen in Welzijn, Gezondheidszorg en Onderwijs”.