Groepswerk werkplaats
2013, keramiek

De 780 (!) steentjes van dit werk werden in de werkplaats met behulp van houten malletjes gevormd. Met klei in verschillende kleuren. Van wit over grijs naar roze, rood en bruin, in een strak metselwerk: de twaalf ribben van een kubus. Een strenge geometrische vorm als vertaling van orde, rust en veiligheid, zaken die van levensbelang zijn voor ieder mens, maar zeker in de leefgroepen hier tegenover: Wegel A en Wegel B, waar personen met een autismespectrumstoornis verblijven.

Het leven is er alleen mogelijk door sterk te structureren, en zoals in deze kubus is er precies ruimte dankzij structuur. De kubus is geen massief blok, maar een verzameling van open kaders. Je ziet er doorheen de vogels vliegen, de bomen heen en weer wiegen, de seizoenen passeren.

Ooit verdwijnt ieder bouwwerk, de natuur neemt het weer over, ook hier, het mos doet z’n werk en we kozen er bewust voor om dit proces niet te verstoren.

Ga naar volgend kunstwerk

 

Route:
Waar de baan een bocht maakt naar links, kijk je even over je schouder om kunstwerk 19 te ontdekken.  Het hangt op de hoek van het gebouw 'Hoogveld'.