In de tweede helft van april 2022 startte er in de Triangel een nieuw bouwdossier, met de afbraak van 3 huizen in de Moelendreef nummer 55.
Deze oude woningen worden vervangen door een nieuwbouw met 16 kamers.  De werken zullen ruim een jaar duren.

Voorbereidende werken

In eerste instantie zijn alle elektrische verdeelkasten vlak na de hoogspanning vernieuwd. Deze bevinden zich in het oude hoofdgebouw onder de kapel. Aansluitend wordt er een boring onder de baan gedaan om verschillende nieuwe voedingskabels naar de overkant te brengen, die eerst in de Regenboog zullen worden aangesloten. Daarnaast komt er ook in de Regenboog een eigen stookplaats voor de centrale verwarming. Pas nadat de Regenboog functioneert op de nieuwe invoerleidingen van gas, water, elektriciteit en data kan er gestart worden met het wegnemen van de nutsvoorzieningen in de 3 oude huizen.  Daarna kan de aannemer dan starten met de afbraak van het gebouw zelf.  Ondertussen zullen er ook aan het openbaar domein aanpassingen zijn uitgevoerd, aangezien een deel van het voetpad en de weg zal worden ingenomen door de aannemer. Aangezien het nieuwe gebouw langer wordt dan het huidige, zal ook de bestaande oprit  naar de Regenboog verplaatst moeten worden.


Ruime studio’s

Het nieuwe gebouw is opgedeeld in 2 maal 8 kamers. De slaapkamers zijn op het gelijkvloers  en hebben bijna allemaal individueel sanitair. De leefruimtes zijn op het eerste verdiep, waar ook telkens een groot buitenterras is voorzien. Op het dakverdiep is er dan ook nog een technische ruimte voor de stookplaats en de ventilatiegroepen.

Planning

De ruwbouw zal normaal gezien klaar zijn in februari of maart 2023.  De afwerkingsfase verwachten we klaar te zijn tegen het najaar.  We kijken er naar uit!