Clusters

Zowel het MultiFunctioneel Centrum (MFC) voor de minderjarigen als het aanbod voor de meerderjarigen van de Triangel is opgedeeld in clusters, met telkens een clusterverantwoordelijke aan het hoofd. Het MFC (de minderjarigen) telt 3 clusters en het FAM (de volwassenen) 6. Elke cluster biedt verblijf, dagopvang/dagbesteding en begeleiding.

De groepen zijn niet ingedeeld in clusters volgens hun ligging, maar volgens de zorgvraag van de cliënten die ze ondersteunen. Het is dan ook zo dat je in elk gebouw groepen uit verschillende clusters terugvindt.

Inhoudelijke ondersteuning

Aan elke cluster is een gezinsbegeleider (voor de minderjarigen) en een netwerkondersteuner (bij de volwassenen) verbonden. Elke cluster heeft een vaste verpleegkundige en ook de therapeuten (ergotherapeuten, kinesisten, logopedisten) zijn zoveel als mogelijk met vaste clusters verbonden.

De clusters worden ondersteund door de dienst Pedagogisch Inhoudelijke Ondersteuning (de “PION”). Deze dienst bestaat uit 5 deskundigen op vlak van auti, GES, meervoudige beperking en ouder worden.

Een apart team begeleiders staat in voor de ondersteuning ‘s nachts. Elke groep heeft een nachtverantwoordelijke, het aanspreekpunt voor het 'nachtleven' van de cliënten van die specifieke groep.

De centrale regeling, organiseert het busvervoer, Rechtstreeks Toegankelijke Hulpverlening, kortdurend verblijf,…

IMG_5907

Logistieke en administratieve ondersteuning

Ook deze diensten leveren een essentiële bijdrage aan een kwalitatieve dienstverlening:

  • Onze centrale keuken die dagelijks verse maaltijden kookt
  • Onze huishoudelijke dienst die bestaat uit een wasserij, naaikamer en dienst voor onderhoud. Elk gebouw heeft vaste poetsdames.
  • Onze technische dienst die zich ontfermt over de verfraaiing en het onderhoud van onze gebouwen en tuin.
  • Onze administratie die instaat voor de facturatie, de loonverwerking, interne en externe communicatie, …