Wat bieden we aan? 

Zoek je woonondersteuning in een groepswoning of eerder een studio met begeleiding ? Naargelang jouw vragen en noden, kan je in de Triangel terecht in verschillende woonvormen. Wij gaan samen met jou op zoek naar een geschikte oplossing. Beschik je zelf al over een woning en ben je op zoek naar begeleiding die langskomt bij jou thuis, dat kan ook. Neem dan een kijkje bij sæmn.

  • Verblijfsgroepen: De Triangel telt momenteel 35 verblijfsgroepen, waarin bewoners samenleven zoals in een gezin.  De huiselijkheid en eigenheid van ieder 'gezinslid' staat centraal. Op de campus zelf werd de voorbije jaren enorm veel aandacht besteed aan vernieuwing en modernisering. Het resultaat hiervan zijn ruime, gezellige nieuwbouwwoningen, waar cliënten in groep samen leven. Zowel cliënten met meer mogelijkheden, cliënten die een dagje ouder worden, als cliënten met een ernstig-meervoudige problematiek, ASS of een GES-problematiek zijn hier welkom. We gaan steeds samen op zoek naar het meest passende plekje. Naast woonunits zijn er op de campus ook verschillende faciliteiten voorzien. Zo is er een snoezelruimte, tovertafel, ontspanningsruimte ‘ De Loft’, luchtkussen, sportruimte en fittness, en een volledig aangepaste wellnessruimte. Beschik je (binnenkort) over een PersoonsVolgend Budget en wil je in één van onze verblijfsgroepen komen?  Neem dan contact op met liesbeth.peirsman@dvcdetriangel.be of 09 372 86 11.  We bekijken en bespreken samen wat mogelijk is.
  • Inclusief wonen: Naast de woonunits op de centrale campus in Lovendegem, heeft de Triangel ook een rijk aanbod voor inclusief wonen: in Lovendegem zelf, in De Pinte en in Sleidinge.

 

Praktisch

Woonondersteuning kan zowel voltijds, deeltijds (bv. twee nachten per week blijven slapen) als tijdelijk (bv. eens per jaar twee weken komen logeren).
Een nacht woonondersteuning loopt van ongeveer 17u ’s avonds tot 9u ’s ochtends en omvat:

  • opvang en ondersteuning tijdens de avonduren (inclusief verzorging en avondmaal)
  • indien nodig ondersteuning of verzorging ’s nachts
  • opvang en ondersteuning ’s ochtends (inclusief verzorging en ontbijt)

Een team van vaste begeleiders staat in voor de ondersteuning. Elke volwassene heeft bovendien een persoonlijke aandachtsbegeleider.
De kosten voor de zorg en ondersteuning vergoed je met jouw persoonsvolgend budget. Daarnaast betaal je nog woon- en leefkosten.

Voor wie?

Om een beroep te doen op woonondersteuning, heb je een persoonsvolgend budget van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap nodig.
Beschik je (nog) niet over een budget, maar heb je een beperking of is er een vermoeden van beperking, dan kan je toch een beperkt aantal nachten per jaar in de Triangel verblijven volgens het systeem van Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH).

 

Meer weten?

Voor meer informatie kan je terecht bij Kristien Van Leeuwen.