Verschillende woonvormen

Zoek je woonondersteuning in een groepswoning of eerder een studio met begeleiding? Naargelang jouw vragen en noden, kan je in de Triangel terecht in verschillende woonvormen. Wij gaan samen met jou op zoek naar een geschikte oplossing. Beschik je reeds over een woning en ben je op zoek naar begeleiding die langskomt bij jou thuis, neem dan een kijkje bij “individuele ondersteuning”.

Woonondersteuning praktisch

Woonondersteuning kan zowel voltijds, deeltijds (bv. twee nachten per week blijven slapen) als tijdelijk (bv. eens per jaar twee weken komen logeren).

Een nacht woonondersteuning loopt van ongeveer 17u ’s avonds tot 9u ’s ochtends en omvat:

  • opvang en ondersteuning tijdens de avonduren (inclusief verzorging en avondmaal)
  • indien nodig ondersteuning of verzorging ’s nachts
  • opvang en ondersteuning ’s ochtends (inclusief verzorging en ontbijt)

Een team van vaste begeleiders staat in voor de ondersteuning. Elke volwassene heeft een aandachtsbegeleider.

De kosten voor de zorg en ondersteuning vergoed je met jouw persoonsvolgend budget, daarnaast betaal je nog woon- en leefkosten.

 

Voorwaarden

Om een beroep te doen op woonondersteuning, heb je een persoonsvolgend budget van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap nodig. Beschik je (nog) niet over een budget, maar heb je een beperking of is er een vermoeden van beperking, dan kan je toch een beperkt aantal nachten per jaar in de Triangel verblijven volgens het systeem van Rechtstreeks Toegankelijke Hulp.  

Verblijfsgroepen

De Triangel telt momenteel 35 verblijfsgroepen, waarin bewoners samenleven zoals in een gezin.  De huiselijkheid en eigenheid van ieder 'gezinslid' staat centraal. Naast de leefgroepen op de campus in Lovendegem, beschikt de Triangel ook over 3 huizen voor inclusief wonen, 1 in Sleidinge en 2 in De Pinte. De woningen in de Pinte (Home Thaleia en het Kalliope-huis) zijn op 1 januari 2021 lid geworden van de grote Triangel-familie.