Voor ieder iets extra

Het Collectief Overleg van de Triangel organiseert een duurzame fondsenwerving op lange termijn, gebaseerd op het solidariteitsprincipe.

Daartoe is in 2013 het Solidariteitsfonds opgericht.  Het fonds heeft als doel om het verblijf van alle cliënten aangenamer te maken, hun wensen te vervullen, projecten financieel te helpen verwezenlijken waarvan ze ten volle kunnen genieten en waaraan ze kunnen participeren. Kortom, alle activiteiten die het verblijf en het leven in de Triangel zinvoller, prettiger en gelukkiger kunnen maken.

Het Solidariteitsfonds richt zich voor de fondsenwerving vooral tot de ouders, bewindvoerders en familieleden van de cliënten. De ingezamelde centen worden gebruikt voor projecten die door de Triangel worden voorgesteld en die door het fonds met zorg worden beoordeeld en gekozen.  Voorwaarde tot goedkeuring van de projecten is dat (bijna) iedereen ervan moet kunnen genieten.

Belangrijkste realisaties

 • Kookactie: telkens in de maand november geeft het Solidariteitsfonds extra budget aan de leefgroepen om de kookactiviteiten een boost te geven
 • Elektrische huifwagen: in 2018 kocht het fonds een tweedehands elektrische huifwagen, Willy de Wandelbus!  Hij wordt gebruikt voor vervoer van bewoners van en naar de werkplaats, soms zelfs met bewoners aan het stuur en ook de leefgroepen kunnen er gebruik van maken als ontspanning voor de bewoners.
 • In 2019 heeft het Solidariteitsfonds een nieuw luchtkussen aangekocht. Het oude luchtkussen was versleten en dringend aan vervanging toe.
  Met de hulp van vele ouders en een fikse cheque van Rotary Club Gent Noord, kon er terug volop gesprongen worden. Dank!
 • In de hete zomer van 2019 betaalden het Solidariteitsfonds de huur van jacuzzi's voor alle bewoners (gedurende 1 volle week).
 • Safety first: op advies van de brandweer werden alle kunstkerstbomen in de leefgroepen vervangen door exemplaren van brandvertragend materiaal, op kosten van het Solidariteitsfonds.
 • In 2020 maakte het Solidariteitsfonds werk van meer natuurlijke schaduw op het terrein door het aanplanten van 16 bomen.
 • En voor 2021-2022 schaart het fonds zich achter de doelstellingen van de werkgroep tuinbeleving.  Draagt u graag uw steentje bij aan de metamorfose van de Triangel-tuin?  Uw gift is zeer welkom!  We willen graag duurzaam tuinmeubilair kunnen voorzien in de omgeving van de cafetaria.
  Het rekeningnummer is BE92 8904 1405 34 23 (mededeling: Solidariteitsfonds).