Onze eigen werkplaats: voor elk wat wils

In de Triangel krijgt elke volwassene de kans om te gaan werken volgens zijn mogelijkheden en persoonlijke voorkeur. Op de centrale campus ligt onze werkplaats, met een waaier aan ateliers. Ben je creatief en wil je bijvoorbeeld juwelen, kaartjes,kaarsen en andere mooie spullen maken? Of verkies je houtbewerking of industrieel werk? Wie liever buiten bezig is, haalt zijn hart op in de moestuin of op onze boerderij. Keukenprins(ess)en gaan dan weer aan de slag in het Kookpunt.

Er is ook een uitgebreid aanbod basale en belevingsactiviteiten: snoezelen in de snoezelruimte of snoezeltuin, genieten in onze wellness, paardrijden, muziekbeleving, danslabo,… En voor wie een dagje ouder wordt, is er onze Hobbyclub.

Begeleid werken buiten de Triangel

Ben je op zoek naar informatie over begeleid wereken, neem dan een kijkje onder “individuele ondersteuning”.

Dagondersteuning praktisch

Dagondersteuning start om 9u en loopt tot 17u. Ook wie enkel overdag naar de Triangel komt, sluit indien gewenst aan bij een vaste groep met vaste begeleiders. Elke cliënt heeft een aandachtsbegeleider.

Dagondersteuning kan zowel vol- als deeltijds.  Indien je binnen een bepaalde regio woont, kan je gebruik maken van het busvervoer van en naar de Triangel.

De kosten voor zorg en ondersteuning vergoed je met jouw persoonsvolgend budget, daarnaast betaal je woon- en leefkosten.

Voorwaarden

Om een beroep te kunnen doen op dagondersteuning, heb je een persoonsvolgend budget van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap nodig. Beschik je (nog) niet over een budget, maar heb je een beperking of is er een vermoeden van beperking, dan kan je toch een beperkt aantal dagen per jaar naar de Triangel komen volgens het systeem van Rechtstreeks Toegankelijke Hulp.