Onze eigen werkplaats: voor elk wat wils
In de Triangel krijgt elke volwassene de kans om te werken volgens zijn mogelijkheden en persoonlijke voorkeur. Op de centrale campus ligt onze werkplaats, met een waaier aan ateliers. Ben je creatief en wil je bijvoorbeeld juwelen, kaartjes, kaarsen en andere mooie spullen maken? Of verkies je houtbewerking of industrieel werk? Wie liever buiten bezig is, haalt zijn hart op in de moestuin of op onze boerderij. Keukenprins(ess)en gaan dan weer aan de slag in het Kookpunt of De Pollepel. En sommigen gaan werken op verplaatsing, via een enclavewerking met een begeleider.
Er is een uitgebreid aanbod basale en belevingsactiviteiten: snoezelen in de snoezelruimte of snoezeltuin, genieten in onze wellness, paardrijden, muziekbeleving, danslabo,… En voor wie een dagje ouder wordt, is er onze Hobbyclub.
Begeleid werken buiten de Triangel
Ben je op zoek naar informatie over begeleid werken, neem dan een kijkje bij saemn, onze dienst voor individuele ondersteuning.
Dagondersteuning praktisch
Dagondersteuning start om 9u en loopt tot 17u. Ook wie enkel overdag naar de Triangel komt, sluit indien gewenst aan bij een vaste groep met vaste begeleiders of kan lunchen in ons zelfbedieningsresaturant. Elke cliënt krijgt een aandachtsbegeleider.
Dagondersteuning kan zowel vol- als deeltijds. Indien je binnen een bepaalde regio woont, kan je gebruik maken van het busvervoer van en naar de Triangel.
De kosten voor zorg en ondersteuning vergoed je met jouw persoonsvolgend budget, daarnaast betaal je woon- en leefkosten.
Voorwaarden
Om een beroep te kunnen doen op dagondersteuning, heb je een persoonsvolgend budget van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap nodig. Beschik je (nog) niet over een budget, maar heb je een beperking of is er een vermoeden van beperking, dan kan je toch een beperkt aantal dagen per jaar naar de Triangel komen volgens het systeem van Rechtstreeks Toegankelijke Hulp.