Triangel bedankt 8 sponsors

In de Triangel zijn er de voorbije maanden een heleboel nieuwe speeltuigen geplaatst, tot grote vreugde van de kinderen en volwassenen met een beperking die in de voorziening verblijven. Het gaat van een schommel tot een draaimolen, van een zandtafel tot een pingpongtafel, van een rustbank tot een ingegraven trampoline. Stuk voor stuk betaald met alles samen 28.000 euro aan giften. Om de gulle sponsors te bedanken, organiseerde de Triangel een kleine receptie.  Waren van de partij: Little Stars vzw, ATS Groep, Sint-Martinusgilde, GreenHouse, vzw Inclusief, het Solidariteitsfonds van de Triangel, AD Delhaize Lovendegem en Kiwanis Flores.

 • Trampoline
  Er was binnen de voorziening al een hele tijd vraag naar een inground trampoline. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want behalve de aankoop zelf kwam er heel wat bij kijken: struikgewas verwijderen, terrein nivelleren, de put maken en verstevigen, het transport regelen, enz. De voorbereidende werken werden uitgevoerd door een dreamteam van handige vrijwilligers.  De centen kwamen van GreenHouse dienstencheques (nadat de Triangel de meeste stemmen had gehaald op hun Facebookpagina), vzw Inclusief en het Solidariteitsfonds van de Triangel zelf.
 • Draaimolen
  Eens de trampoline geleverd en geplaatst, werd duidelijk dat er op hetzelfde terreintje nog voldoende plaats was voor enkele bijkomende speeltuigen. De voorziening liet z’n oog vallen op een carrousel, waar ook rolwagengebruikers gebruik kunnen van maken. Dankzij vzw Little Stars werd ook deze droom werkelijkheid.
 • Schommel
  Met de steun van Kiwanis Flores werd er in de speeltuin nog een schommel geplaatst en dankzij de opbrengst van de ATS-Run editie 2022 kwam er ook nog een rustbank op het speelpleintje en werd er een boom aangeplant die op termijn voor schaduw zal zorgen.
 • Pingpongtafel
  AD Delhaize Lovendegem organiseerde afgelopen winter een kerstconcert met Christoff, die er vandaag ook bij was in de Triangel. Met de winst van zijn concert is er een stevige outdoor pingpongtafel aangekocht, een mooie aanwinst in de Triangeltuin.
 • Zandtafel
  En ook de Sint-Martinusgilde organiseerde een kerstconcert ten voordele van de Triangel, goed voor een zandtafel voor groot en klein. De zandtafel, een eigen ontwerp, is een grote zandbak op poten zodat ook rolwagengebruikers de sensatie van het zand kunnen beleven.

De sponsors glommen van trots en waren blij om te zien dat hun gift zinvol is besteed.
Het hoeft niet altijd steun aan verre landen te zijn, dicht bij huis zijn er ook veel noden. In de Triangel gaat elke cent naar de cliënten en dat geeft echt een goed gevoel. Als sponsor weet je dat je geld goed wordt besteed en dat je echt een verschil maakt in het leven van de kinderen hier” aldus Cathérine Van Hoof, voorzitster van Kiwanis Lochristi@Flores.

Wil je zelf ook een gift doen? Het rekeningnummer van de Triangel is BE92 8904 1405 3423.   Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest waarmee je 45 % van het bedrag terugkrijgt via de belastingen.

 

Noot voor de redactie

Zorg- en onderwijsgroep de Triangel is een voorziening voor mensen met een beperking.  Zorgvragers kunnen er terecht voor ondersteuning, behandeling en therapie, onderwijs, wonen en werken, enz.  De Triangel heeft bijna 400 cliënten op de centrale campus in Lievegem en in de inclusieve woonvormen in Sleidinge en De Pinte. Met meer dan 500 personeelsleden is de Triangel bij de grootste werkgevers uit de regio.

Voor meer informatie: Griet De Waele, communicatieverantwoordelijke, T 09 372 86 11,
M 0474 88 97 96,
griet.dewaele@dvcdetriangel.be