Triangel krijgt 4.000 euro van Sint-Martinusgilde

De Sint-Martinusgilde heeft een cheque van 4.000 euro overhandigd aan Zorg- en onderwijsgroep de Triangel uit Lievegem.  Het gaat om de opbrengst van een kerstconcert dat de gilde heeft georganiseerd.  De Triangel zal met de gift een zandtafel maken voor de kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking die er verblijven.  De zandtafel, een eigen ontwerp van de voorziening, zal ook geschikt zijn voor rolwagengebruikers.

Op 17 december zat de dorpskerk van Lovendegem afgeladen vol voor het kerstconcert georganiseerd door de Sint-Martinusgilde. Voor het optreden konden ze rekenen op LoKo, de Lovendegemse koperblazers, samen met de Mpeg-band.

De Sint-Martinusgilde, naar eigen zeggen de oudste nog bestaande vereniging van Lovendegem, wil met dit evenement een nieuw elan geven aan zijn werking.  De gilde, in de jaren 1300 opgericht om steun te bieden aan de minderbedeelden, is altijd verscheidene goede doelen blijven steunen, maar in alle stilte en discretie.  Nu organiseerden ze voor het eerst een optreden voor het grote publiek, met de Triangel als goed doel.

Voor de Triangel, de voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking in Lovendegem, is het bedrag meer dan welkom.  Het voorbije jaar is er een grondige opfrissing van het domein gedaan en de aanleg van een mooie nieuwe zandtafel, past helemaal in het nieuwe concept.  Een zandtafel is een grote zandbak op poten, zodat ook mensen in een rolwagen aan de activiteit kunnen deelnemen.

“Het bedrag overtreft onze stoutste verwachtingen”, zegt Griet De Waele van de Triangel. “We wilden een eenvoudige zandtafel voor rolwagengebruikers, maar met deze cheque wordt het mogelijk om ook een laag gedeelte te voorzien voor de kleinsten en een verhoogd gedeelte voor mensen in een rolwagen.  Zo kan iedereen, van jong tot oud, van de zandtafel genieten.  Bij volwassenen met een verstandelijke beperking ligt de nadruk dan niet zozeer op het spel maar wel op de zintuigelijke beleving, het genieten van de buitenlucht, het zand tussen de vingers voelen.  We zijn de Sint-Martinusgilde echt heel dankbaar.  En ook alle Lievegemnaren die op het concert aanwezig waren.”